Już niebawem dzień stanie się krótszy, a temperatura spadnie do niezbyt przyjemnych wartości. To nic! Jako prawdziwi fani grilla nic nas nie powstrzyma przed biesiadowaniem, nawet jesień i sroga zima! W końcu mamy grilla marki Broil King, na którym nie tylko przyrządzimy jesienne smakołyki, ale przy którym możemy się rozgrzać grzańcem i ciepłem buchającym z piekarnika.
Czy jesień to już koniec sezonu?
Nie! Stanowczo szkoda tego pięknego okresu, jakim jest złota Polska jesień na to by grill nasz stał i się kurzył. Jesień niesie za sobą szereg możliwości kulinarnych, które koniecznie należy wykorzystać. Pamiętajmy, że nasz grill to król i jemu niestraszna nawet zimowa aura, a co dopiero jesień.
Bogactwo jesiennych smaków!
Pieczona dynia z imbirem, gotowana kukurydza, pieczone ziemniaki a do tego przepyszne żeberka. To tylko jedna z wielu kulinarnych możliwości, które niesie za sobą bogactwo jesiennych zbiorów. Do tego wspomniane już wcześniej grzane wino, piwo lub staropolski miód pitny. Takie rozkosze podniebienia najlepiej smakują w barwach jesieni.
Broil King — lek na jesienną depresję!
A ta potrafi dopaść największego wesołka. Zamiast poddawać się nostalgicznym nastrojom, wyciągnij grilla Broil King z garażu, zaproś znajomych i jak śpiewał Oddział Zamknięty „Zróbmy więc prywatkę, jakiej nie przeżył nikt”!
Jak przygotować się na jesiennego grilla?
Zacznijmy od tego, że największe zmiany zachodzą od strony garderoby. Jesienne wieczory potrafią być bardzo chłodne. Z tego względu warto zaopatrzyć się w cieplejszą bluzę czy też polar.
Najtrudniejsze zadanie pod tym względem czeka mistrza ceremonii, który będzie z jednej strony stał przy bardzo gorącym grillu, z drugiej chłód stanie się bardziej odczuwalny, gdy od niego odejdzie. Dość łatwo o infekcję dróg oddechowych. Czapka i rozpinana ciepła bluza jest jak najbardziej wskazana. Da to możliwość odpowiedniej regulacji temperatury, aby uniknąć przeziębienia.
Warto też przygotować koce i pledy, jeśli nasi goście zaczną marznąć, przyjemnie będzie się okryć. Koce przydadzą się także do odizolowania naszych „siedzeń” od chłodnej zimnej powierzchni ławki w naszym ogrodzie.
Czas zacząć biesiadę!
Koce gotowe, grill rozgrzany, na ruszcie karkówka, grzane wino w garnku i słodkie gruszki na deser. Pozostaje życzyć nam udanego grillowania do późnej jesieni.