Broil King - Grillujemy na okrągło przez cały rok!

10 stycznia 2021



Sezon na grilla nigdy się nie kończy, szczególnie dla tych, którzy wyposażyli się w nowoczesny grill gazowy lub węglowy marki Broil King. Nawet zimą można rozkoszować się aromatem przepysznych pieczystym. Aby grillować smacznie, zdrowo i bezpiecznie nawet zimą warto zapoznać się z wszystkimi artykułami, które napisaliśmy dla was w zeszłym roku.

Zimowe grillowanie.

Choć zimy w ostatnich latach, częściej przypominają późną jesień lub wczesną wiosnę, to zdarza się, że od czasu do czasu sypnie śniegiem. W takiej sytuacji, w pierwszej kolejności należy odśnieżyć miejsce, w którym mamy zamiar grillować. To ważne z uwagi na naszą wygodę i to by śnieg nie zaszkodzi naszemu grillowi marki Broil King. Dodatkowo należy pamiętaj o kilku prostych zasadach:

  1. Rozgrzewamy grilla do 220-270°C, a następnie uzyskujemy pożądaną temperaturę do danej potrawy.
  2. Szczególnie na mrozie grillujemy potrawy nieco dłużej.
  3. Zwracamy większą uwagę na temperaturę wewnątrz grilla.
  4. Nigdy nie rozpalamy grilla wewnątrz pomieszczenia.

Szczegółowy poradnik jak grillować zimą znajdziecie w naszym zeszłorocznym artykule, tutaj.

Co i jak grillować zimą?

Skoro już przypomnieliśmy sobie jak podejść do zimowego grillowania, to czas przypomnieć sobie co najlepiej przygotować na grillu o tej mroźnej porze roku. Wiadomo, że najlepiej rozgrzeje nas od środka smaczna zupa. Jak przygotować zupę z grillowanego kurczaka pisaliśmy w listopadzie, tutaj. Oczywiście możecie grillować wszystko czego tylko dusza zapragnie. Ograniczeniem jest tu tylko Wasza wyobraźnia, zważywszy na ogromne możliwości grilli marki Broil King. Nie można jednak zapomnieć o podstawowych zasadach grillowania i to bez względu na porę roku.

O 5 zasadach zdrowego grillowania pisaliśmy w marcu, warto przypomnieć sobie tych kilka ważnych podstaw. Artykuł znajduje się tutaj.

Zachęcamy do zapoznania się z wszystkimi artykułami na temat grillowania na grillach marki Broil King, w końcu przed nami cały rok na grillu. Lista artykułów poniżej:

Zimowy grill, czyli ciepła wiosna aromatu na podniebieniach

Walentynki z grilla!

5 zasad zdrowego grillowania

Jak zrobić pizzę na grillu?

Krótka Historia grillowania - część 1

Krótka Historia grillowania - część 2

Grillowany Dzień Dziecka, czyli jak grillować z najmłodszymi

Grill wegetariański, czyli jak grillować bez mięsa

Grille gazowe Broil King - czy rozmiar ma znaczenie? Część 1

Grille gazowe Broil King - czy rozmiar ma znaczenie? Część 2

Królewskie mięso na królewskim grillu! Czas wrzucić dziczyznę na ruszt! Część 1

Królewskie mięso na królewskim grillu! Czas wrzucić dziczyznę na ruszt! Część 2

Grille węglowe Broil King KEG! Nowa jakość grillowania na węglu drzewnym!

Jak wydobywa się głębia smaku w grillach Broil King? Część 1

Jak wydobywa się głębia smaku w grillach Broil King? Część 2

Kiełbaska gorsza niż papieros, czyli uważaj na węgiel drzewny do grilla!

Broil King - lek na jesienna depresję!

Broil King - czyszczenie i konserwacja grilla! Część 1

Broil King - czyszczenie i konserwacja grilla! Część 2

Stwórz strefę kuchenną w ogrodzie z grillem marki Broil King!

Broil King - Smaczna zupa z grilla w listopadzie!

Broil King - czas na świątecznego grilla!


GLS - logo
Inpost - logo
Poczta polska - logo
Orlen paczka - logo
Imoje - logo
Inbank - logo
Visa - logo
Mastercard - logo