Sezon na grilla nigdy się nie kończy, szczególnie dla tych, którzy wyposażyli się w nowoczesny grill gazowy lub węglowy marki Broil King. Nawet zimą można rozkoszować się aromatem przepysznych pieczystym. Aby grillować smacznie, zdrowo i bezpiecznie nawet zimą warto zapoznać się z wszystkimi artykułami, które napisaliśmy dla was w zeszłym roku.
Zimowe grillowanie.
Choć zimy w ostatnich latach, częściej przypominają późną jesień lub wczesną wiosnę, to zdarza się, że od czasu do czasu sypnie śniegiem. W takiej sytuacji, w pierwszej kolejności należy odśnieżyć miejsce, w którym mamy zamiar grillować. To ważne z uwagi na naszą wygodę i to by śnieg nie zaszkodzi naszemu grillowi marki Broil King. Dodatkowo należy pamiętaj o kilku prostych zasadach:
- Rozgrzewamy grilla do 220-270°C, a następnie uzyskujemy pożądaną temperaturę do danej potrawy.
- Szczególnie na mrozie grillujemy potrawy nieco dłużej.
- Zwracamy większą uwagę na temperaturę wewnątrz grilla.
- Nigdy nie rozpalamy grilla wewnątrz pomieszczenia.
Szczegółowy poradnik jak grillować zimą znajdziecie w naszym zeszłorocznym artykule, tutaj.
Co i jak grillować zimą?
Skoro już przypomnieliśmy sobie jak podejść do zimowego grillowania, to czas przypomnieć sobie co najlepiej przygotować na grillu o tej mroźnej porze roku. Wiadomo, że najlepiej rozgrzeje nas od środka smaczna zupa. Jak przygotować zupę z grillowanego kurczaka pisaliśmy w listopadzie, tutaj. Oczywiście możecie grillować wszystko czego tylko dusza zapragnie. Ograniczeniem jest tu tylko Wasza wyobraźnia, zważywszy na ogromne możliwości grilli marki Broil King. Nie można jednak zapomnieć o podstawowych zasadach grillowania i to bez względu na porę roku.
O 5 zasadach zdrowego grillowania pisaliśmy w marcu, warto przypomnieć sobie tych kilka ważnych podstaw. Artykuł znajduje się tutaj.
Zachęcamy do zapoznania się z wszystkimi artykułami na temat grillowania na grillach marki Broil King, w końcu przed nami cały rok na grillu. Lista artykułów poniżej:
Zimowy grill, czyli ciepła wiosna aromatu na podniebieniach
Krótka Historia grillowania - część 1
Krótka Historia grillowania - część 2
Grillowany Dzień Dziecka, czyli jak grillować z najmłodszymi
Grill wegetariański, czyli jak grillować bez mięsa
Grille gazowe Broil King - czy rozmiar ma znaczenie? Część 1
Grille gazowe Broil King - czy rozmiar ma znaczenie? Część 2
Królewskie mięso na królewskim grillu! Czas wrzucić dziczyznę na ruszt! Część 1
Królewskie mięso na królewskim grillu! Czas wrzucić dziczyznę na ruszt! Część 2
Grille węglowe Broil King KEG! Nowa jakość grillowania na węglu drzewnym!
Jak wydobywa się głębia smaku w grillach Broil King? Część 1
Jak wydobywa się głębia smaku w grillach Broil King? Część 2
Kiełbaska gorsza niż papieros, czyli uważaj na węgiel drzewny do grilla!
Broil King - lek na jesienna depresję!
Broil King - czyszczenie i konserwacja grilla! Część 1
Broil King - czyszczenie i konserwacja grilla! Część 2
Stwórz strefę kuchenną w ogrodzie z grillem marki Broil King!